Підготовка інкубатора до інкубації перепелиних, курячих та інших інкубаційних яєць.
На ринку України є безліч виробників інкубаторів. Умовно їх можна поділити на такі класи:
- Інкубатори економ/бюджетного класу. Як правило місткість таких інкубаторів на 40 – 100 курячих яєць (100-300 перепелиних). З вимірювальних приладів на таких інкубаторах тільки термореле, який підтримує задану температуру. Переворот - ручний. Вартість таких інкубаторів коливається від 300 до 500 грн. українського виробництва і 150 – 300 у.е іноземного виробництва.
- Фермерські інкубатори. Місткість інкубаторів цього класу від 400 до 3000 курячих яєць. ( 1200 – 9000 перепелиних). Ці інкубатори вже оснащені не тільки термодатчиком, але і вологоміром який підтримує задану вологість. Переворот - автоматичний з поворотом по заданому інтервалу. Вартість інкубатора фермерського класу українського виробництва від 5500 грн.
- Промислові інкубатори. Місткість понад 5000 курячих яєць. (15000 перепелиних яєць).
Перевірка нового інкубатора перед запуском з инкубационными яйця:
Якщо Ви вперше будете проводити інкубацію на новому інкубаторі, вкрай рекомендуємо провести ряд контрольних замірів температури в різних місцях і на різних поверхах. Нормою для гарного інкубатора є різниця температури не більше ніж 0,2 градуси. Якщо більше ніж 0,2 градуси, необхідно шукати причини перепадів. Якщо знайти причини різниці температури в інкубаторі не можливо визначити, рекомендуємо повернути такий інкубатор продавцю (За законом України у Вас є 14 календарних днів з моменту покупки для повернення товару)
Підготовка інкубатора до інкубації. Дезінфекція інкубатора.
Якщо з температурою все нормально, можна приступити до підготовки інкубатора. Для отримання здорового і міцного молодняку, рекомендуємо проводити дезінфекцію інкубатора після кожної інкубації. Для дезінфекції інкубатора можна використовувати будь-дезінфектант який призначений для використання у ветеринарії. (Запитуйте в Вет.-Аптеці) . Наприклад: Бровадез +, Екоцид